PUSSbloggen

PUSSbloggen

PUSS - Oktober 2010

8–10 oktober 2010 på Best Western Täby Park i Täby. Välkomna till årets höjdpunkt: den stora årliga pärlträffen PUSS. PUSS skulle inte vara möjligt utan våra sponsorer så besök gärna vår sponsorsida och klicka dig vidare därifrån.

PUSS - The Story

Om PUSSSkapad av Tigris fre, juni 19, 2009 01:53:19


Redan de gamla grekerna...
Näe, riktigt så gammal är inte historien bakom PUSS men om vi backar till våren 2007 så hamnar vi i rätt tidsperspektiv.

Idén med att ordna en större pärlträff väcktes av Maria/FuchsiaGirl på Pärlplatsens Forum och det visade sig att det fanns ett slumrande intresse hos många av forumets medlemmar. En planeringsgrupp bildades för att spåna vidare på idén och efter lite brainstorming föddes namnet PUSS - Pärlor, Utmaningar, Skojigt och Stimulerande. Ett signum på vad vi ville att träffen skulle betyda för oss och deltagarna. (Tilläggas kan att det under brainstormingen fanns många andra namnförslag och några var av det mindre seriösa slaget, men kul hade vi.)

Efter en hel del fixande och trixande vad det slutligen dags för den första PUSS-träffen i oktober 2007. Det var med stor förväntan och nervositet som vi äntrade entrédörrarna till Scandic Hotel i Täby. Ingen i planeringsgruppen hade träffats live tidigare utan all kontakt hade varit via forumet och e-post men ändå var det precis som vi känt varandra länge.

Känslan var näst intill overklig när de första deltagarna droppade in och det som planerats under en lång tid helt plötsligt var på riktigt. Den känslan höll nästan i sig hela helgen och det var så att man fick nypa sig i armen emellanåt för att förstå att det var här och nu. Hela helgen var full av aktivitet med pärlande, tävlingar, workshops, pärlshopping, skratt, gemenskap mm. Äta och sova skulle man visserligen också göra men det låg inte direkt högst upp på prioritetslistan.

När helgen var över och pärlorna nerpackade kunde vi med ett leeden på läpparna känna oss ganska nöjda med träffen. Visst var det några planeringsmissar och oförutsedda händelser men i det stora hela kändes det som ett lyckat arrangemang. Mycket till stor del beroende på alla entusiastiska deltagare som gav enormt gensvar till oss. Utan dem hade PUSS inte varit möjligt!

Under våren 2008 började planeringen av en ny omgång av PUSS. Med erfarenheterna från året innan i bagaget kunde vi vässa konceptet och slipa på detaljerna. Första året var fokus lagt på tävlingarna, workshopsen var något vi mer såg som en kul bonus. Av deltagarnas respons förstod vi att workshops var värt att satsa på så vi lade mer krut på dem istället.

I oktober 2008 begav vi oss till Djurönäset, en vacker plats i Stockholms skärgård för att återigen tillbringa en helg fylld med pärlaktiviteter. Drygt 80 deltagare var på plats inklusive de sex pärlbutikerna som hade sina varierade sortiment av pärlor och smyckesdelar med sig. Under helgen var det hela 27(!) workshops i 11 olika tekniker samt lampworktillverkning som pågick under hela lördagen.

När vi började planera PUSS 2009 var tanken vi skulle att bege oss västerut mot Göteborg. Tyvärr visade det sig vara svårt att hitta lokaler som passade i både storlek, tillgänglighet och pris. Så det blev Täby igen fast ett annat hotell: Best Westen Täby Park. De hade ett stort konferensrum med plats för 100 deltagare som passade oss perfekt. Så när vi gick ut med inbjudan hade vi satt 100 deltagare som övre gräns men var ganska så osäkra på om vi skulle nå dit. Gissa om vi blev förvånade och glada över den responsen vi fick. Platserna tog slut i ett nafs och många stod i kö på reservlistan.

När det sen blev oktober så var det runt 115-120 personer (deltagare, butiksinnehavare, arrangörer, workshopsledare) som hade en intensiv men underbar pärlhelg tillsammans. Hela 15 olika tävlingar och 28 workshops hann vi med innan helgen var över. Butiksrummet fylldes av de 8 butikernas välfyllda sortiment så en hel del shopping blev det förstås också.

Att vi kunnat genomföra dessa PUSS-träffar beror till stor del på våra sponsorer som på olika sätt medverkat med tävlingsvinster, välkomstpåsar, sponsorbidrag mm mm.
Även alla föreläsare och workshopsledare är värda att uppmärksammas för att de delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
Ett STORT TACK!

Nu står vi här igen inför ett nytt PUSS 2010! Ni hänger väl med?

  • Kommentarer(3)//puss.parlplatsen.se/#post4