PUSSbloggen

PUSSbloggen

PUSS - Oktober 2010

8–10 oktober 2010 på Best Western Täby Park i Täby. Välkomna till årets höjdpunkt: den stora årliga pärlträffen PUSS. PUSS skulle inte vara möjligt utan våra sponsorer så besök gärna vår sponsorsida och klicka dig vidare därifrån.

Hur funkar det på en pärlträff?

AllmäntSkapad av Tigris tor, juli 02, 2009 23:14:52


Har man aldrig varit på en pärlträff förut så är det en ganska självklar fråga!
Hur fungerar det? Vad gör man? Vad behöver man ta med sig? Vi ska här försöka räta ut några av de frågetecken som kan hopa sig.

Vad gör man på en pärlträff?
På en pärlträff samlas man för att umgås med andra som delar samma intresse, pärlor! Man kan jämföra med de symöten som husmödrarna hade förr i tiden. (Ja, det finns nog fortfarande de som har symöten.) Man tar med sig sitt "handarbete" till träffen och så sitter man tillsammans och pärlar, umgås och inspireras av varandra.

Pärlträffar kan arrangeras på många olika sätt. Ibland är det någon eller några kompisar som tillsammans ordnar en lite mindre träff över en dag. Det kan även vara en pärlbutik som har "öppet hus" dit man kan komma och pyssla. Man kan ha tävlingar, workshops, byta pärlor med varann mm.

Hur fungerar PUSS?
PUSS är en stor pärlträff som vara över en helg och då är vi på en större konferensanläggning för att få plats. Vill man vara med på träffen så anmäler man sig till oss. Så här såg inbjudan ur för 2009: Inbjudan till PUSS Anmälan för 2010 kommer i mitten av april.

Hjärtat på själva träffen är det stora konferensrummet där alla deltagare har var sin sittplats med bordsyta som man kan pärla vid. Man tar alltså med sig sina egna pärlor, verktyg mm och sitter tillsammans med alla andra och pärlar, pratar, skrattar, umgås... Det är alltid intressant att se vad bordsgrannen pysslar med och ett och annat spontant pärlbyte kommer säkert att ske. Känner man ingen innan träffen så har man säkert en hel del nyfunna vänner innan helgen är över.

Tävlingar
Kreativiteten är en viktig ingrediens i pärlandet och under helgen pågår det tävlingar och utmaningar av olika slag tack vare våra generösa sponsorer (2009) som bidrar med tävlingsvinster. Det kan vara pärltävlingar med olika teman men även en och annan överraskning finns bakom kulisserna...
Mer information om de tävlingarna får man när man kommer till träffen. Någon eller några tävlingar kan presenteras redan innan träffen så håll ögon och öron öppna.

Workshops
Det är kul att lära sig nya saker så under hela träffen finns det flera olika workshops. Man kan lära sig olika pärltekniker, hur man använder olika material mm. Ett schema för workshops presenteras i god tid innan träffens början och man måste anmäla sig till de man vill vara med på. Dels för att antalet platser är begränsade men också för att workshopledarna och deltagarna ska kunna förbereda sig. Till en del workshops får man ta med eget material och till andra kan workshopledaren ha gjort i ordning färdiga kit som man får köpa. Allt sådant får man reda på innan.

Butiker på plats
Tänk om man glömt ta med sig just de där pärlorna som hade passat till den där tävlingen... Det gör ingenting för det finns flera butiker med på plats med välfyllda sortiment av alla möjliga pärlor och tillbehör. Vilka butiker som kommer att finnas med presenteras i god tid innan träffen.

Vad ska man ta med sig?
Alla har vi olika pärlvanor, en del pärlar fort och stort, andra smått och långsamt. (En del pärlar inte alls utan bara minglar...) Så hur mycket man tar med sig är väldigt individuellt men några bra-att-ha-grejer är:
- pärlor
- tillbehör (wire, tråd, lås, hattpinnar mm)
- verktyg (tänger, nålar, lim mm)
- pärlmatta
- arbetslampa (+ ev förlängningsladd)
- bekväma inneskor
- ev. material till workshops
- shoppingpengar

Skulle man ha glömt något så är det ju ingen panik för det mesta finns ju att köpa på plats. En sak får man dock inte glömma: Ett glatt humör!

Ska man sova över på hotellet så får man väl kanske tänka på att stoppa ner en tandborste och lite andra sådana där triviala saker också...

  • Kommentarer(0)//puss.parlplatsen.se/#post11